Μαθήματα

Παραδίδω μαθήματα κλασικών κρουστών και τυμπάνων (drums) και επίσης πραγματοποιώ ομαδικά μαθήματα body percussion και κρουστών οργάνων. Επιπλέον, αναλαμβάνω τη διοργάνωση και υλοποίηση σεμιναρίων body percussion και εργαστηρίων κρουστών σε φεστιβάλ, σχολές χορού, ωδεία, καθώς επίσης και για παιδαγωγούς.


Body Percussion

Το body percussion είναι η τέχνη του να χρησιμοποιείς το ανθρώπινο σώμα για να δημιουργείς ρυθμό. Αναπτύσσει τον συντονισμό των διάφορων μελών του σώματος (τόσο μεταξύ τους, όσο και με λειτουργίες όπως η φωνή, αλλά και με εξωτερικά ερεθίσματα όπως η μουσική και γενικότερα ο ήχος), την αίσθηση του ρυθμού, την ευχέρεια στις κινήσεις, την ομαδική συνεργασία και γενικότερα τη μουσικότητα, την ικανότητα ακρόασης του εαυτού μας και των άλλων, τον αμοιβαίο συγχρονισμό μεταξύ των μελών της ομάδας. Επιπλέον είναι προσιτό σε όλους, προάγει τη δημιουργικότητα, εκτελείται ατομικά, ομαδικά ή με τη συνοδεία μουσικών οργάνων, «μεταφέρεται» εύκολα και παντού και, φυσικά, είναι διασκεδαστικό!

Τα μαθήματα body percussion απευθύνoνται σε όσους επαγγελματίες έχουν επαφή με τη σκηνή (μουσικούς, χορευτές, ηθοποιούς), σε μουσικοπαιδαγωγούς, σε όσους ασχολούνται ερασιτεχνικά με τη μουσική και το χορό, αλλά και γενικότερα σε όλους όσους θέλουν να γνωρίσουν το μαγικό κόσμο του ρυθμού και να μυηθούν σε αυτόν.

Τα μαθήματα body percussion προς το παρόν πραγματοποιούνται σε τακτική βάση στη σχολή χορού Αυλαία στο Βόλο και στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης και, κατόπιν σχετικής συνεννόησης, είναι δυνατή η διοργάνωση και υλοποίησή τους τόσο στην υπόλοιπη Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.


Περιμένοντας τον κρουστό

Το σεμινάριο Περιμένοντας τον κρουστό υλοποιήθηκε το 2017, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Βόλου.

Πρόκειται για ένα εργαστήρι κρουστών, που δεν απευθύνεται μόνο σε μουσικούς, αλλά σε όλους όσους θέλουν να γνωρίσουν το μαγικό κόσμο των κρουστών οργάνων και να εξοικειωθούν με βασικές έννοιες τεχνικής και ρυθμού. Στόχος του σεμιναρίου είναι οι συμμετέχοντες να κατανοήσουν και να προσεγγίσουν την αίσθηση του ρυθμού στο πλαίσιο συνύπαρξής τους με τα υπόλοιπα μέλη ενός μουσικού συνόλου, ώστε μέσα από τη διαδικασία αυτή να εξοικειωθούν με την έννοια της μουσικής αλληλεπίδρασης. Ελληνικά, αφρικανικά, latin και κλασικά κρουστά μουσικά όργανα παρέχουν μια πλούσια παλέτα έκφρασης και διάδρασης στους συμμετέχοντες.

Το εργαστήρι συνδέεται άμεσα με το εργαστήρι υποκριτικής «Η αναζήτηση της Αντιγόνης» καθώς και με το εργαστήρι θεατρικού φωτισμού, τα οποία και τα τρία παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Βόλου 2017. Τα εργαστήρια αυτά ένωσαν τις δυνάμεις των συμμετεχόντων τους για την παρουσίαση της παράστασης «Αντιγόνη» στο Αρχαίο Θέατρο Δημητριάδος, φέρνοντας με αυτόν τον τρόπο κοντά όλους όσους συμμετείχαν σε αυτά, με απώτερο στόχο την καλλιέργεια πνεύματος συνεργασίας και υγιούς άμιλλας μεταξύ όλων των συμμετεχόντων.


Κρουστωδία

Μια μουσική παράσταση/συναυλία που παρουσιάζει την εξέλιξη των κρουστών μέσα από το πέρασμα των αιώνων, σταματώντας σε σημαντικούς σταθμούς της ανθρώπινης μουσικής ιστορίας και του πολιτισμού της. Με ήχους από την Αφρική, τις αραβικές χώρες, την Ασία, μέχρι τη Λατινική Αμερική και την Ελλάδα, οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν νέες μουσικές κουλτούρες και ιδιώματα.

Η παράσταση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του κύκλου εκπαιδευτικών προγραμμάτων «Η ιστορία των κρουστών». Παρουσιάστηκε σε μαθητές της Θεσσαλονίκης στο θέατρο Άνετον και στο Μουσείο Αθλητισμού, καθώς και σε πολλές πόλεις της Βόρειας Ελλάδας. Συμπεριλήφθηκε επίσης στο πρόγραμμα των συναυλιών «Κυριακάτικα Πρωινά» του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, καθώς και στο πρόγραμμα του 41ου Φεστιβάλ «Δημήτρια».

Στην παράσταση συμμετείχαν οι
Λ. Αγγουριδάκης, Ν. Μανής, Ν. Φλωρεντίν, Χ. Σιτοκωνσταντίνου, Α. Αγγουριδάκης και Χ. Αγγουριδάκης.