Μαθήματα

Κρουστωδία

Μια μουσική παράσταση-συναυλία που παρουσιάζει την εξέλιξη των κρουστών μέσα από το πέρασμα των αιώνων, σταματώντας σε σημαντικούς σταθμούς της ανθρώπινης μουσικής ιστορίας και του πολιτισμού της. Με ήχους από την Αφρική, την Αραβία, την Ασία μέχρι τη Λατινική Αμερική και την Ελλάδα, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν νέες μουσικές κουλτούρες και ιδιώματα.

Η παράσταση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του κύκλου εκπαιδευτικών προγραμμάτων 'Η ιστορία των κρουστών'. Παρουσιάστηκε σε μαθητές της Θες/νίκης στο 'Θέατρο Άνετον' και στο Μουσείο Αθλητισμού, καθώς και σε πολλές πόλεις της Βορείου Ελλάδας. Συμμετείχε επίσης σις συναυλίες 'Κυριακάτικα Πρωινά' του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης και στο 41α Φετιβάλ 'Δημήτρια'.

Μέλη:
Λ.Αγγουριδάκης, Ν.Μανής, Ντ.Φλωρεντίν, Χρ.Σιτοκωνσταντίνου, Αλ.Αγγουριδάκης, Χρ.Αγγουριδάκης.


'Περιμένοντας τον κρουστό'

Απευθύνεται σε όσους θέλουν να γνωρίσουν το μαγικό κόσμο των κρουστών οργάνων και να εξοικειωθούν με βασικές έννοιες τεχνικής και ρυθμού. Στόχος του σεμιναρίου είναι η προσέγγιση της πρωτογενούς αίσθησης του ρυθμού μέσα στο πλάισιο του μουσικού συνόλου, καλλιεργώντας έτσι τις ρίζες της αλληλεπίδρασης πάνω στη μουσική. Ελληνικά, Αφρικανικά, Latin και Κλασικά Κρουστά παρέχουν μια πλούσια παλέτα έκφρασης και διάδρασης στους συμμετέχοντες.

Πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του Φεστιβάλ Βόλου 2017.

Εισηγητής: Χρήστος Σιτοκωνσταντίνου


Μαθήματα Body Percussion

Τα ομαδικά μαθήματα για Body Percussion φιλοξενούνται από τον Οκτώβριο του 2018 στη Σχολή Χορού 'Αυλαία' στο Βόλο. Η διδασκαλία απευθύνεται όχι μόνο σε χορευτές και μουσικούς, αλλά και σε όλους όσοι θέλουν να γνωρίσουν και να μυηθούν στο μαγικό κόσμο του ρυθμού. Παρουσιάζονται βασικές ρυθμολογικές έννοιες και εφαρμογές χρησιμοποιώντας τους ήχους του σώματος σε συνδυασμό με χορογραφία.

Διδάσκει ο Χρήστος Σιτοκωνσταντίνου